A n k a    A t h m e r
© Anka Reijnierse-Athmer  | disclaimer | realisatie :  Foto&grafie
Mijn schilderijen en tekeningen laten zien dat ik ge´ntrigeerd ben door de mens. De mens in al zijn verschillende gedaantes, vormen en handelingen. Daarbij laat ik mij inspireren door de reizen die ik heb gemaakt en de culturen waar ik mee in aanraking ben gekomen. Een portret moet voor mij meer zijn dan uitsluitend een goede gelijkenis. Ik streef ernaar uitdrukking te geven aan de ziel achter het beeld, het karakter en de energie van een persoon.

Ik ben gefascineerd door de (oude) wetenschap en het lijnenspel van technische tekeningen. Dit is terug te vinden in mijn werk in de vorm van eenvoudige voorwerpen of vormen met een oeroude geschiedenis. Een grote inspiratiebron is de mens die getracht heeft de puzzel van de verhoudingen op aarde te ontrafelen.
Anka Reijnierse-Athmer
Al op jeugdige leeftijd had ik interesse voor tekenen en schilderen. Op de leraren-opleiding Beeldende Vakken en de Kunstacademie te Utrecht heb ik les gehad in meerdere disciplines. Daarna ben ik me blijven ontwikkelen door deel te nemen aan workshops van bekende kunstenaars, inspirerende schildersgroepen en modeltekensessies.
Tekenen en schilderen zijn uitgegroeid tot mijn niet meer weg te denken passie.

Sinds 2010 ben ik lid van "Atelier 13" (een groep schilders) dat beschikt over een pand in Bussum met 2 verdiepingen. Dit pand is geheel ingericht als atelierruimte. Meerdere kunstenaars maken hier gebruik van.

Begin 2013 is mij gevraagd deel te nemen aan een nieuw collectief, het Kunstcollectief Oranje. Het collectief bestaat uit ongeveer 50 kunstenaars, die werken in diverse disciplines. GeŰxposeerd worden kunstwerken met als onderwerp, de leden van het Koninklijk huis. Het betreft een reizende tentoonstelling op verschillende locaties door heel Nederland, minimaal tot en met Prinsjesdag 2014.