A n k a    A t h m e r
© Anka Reijnierse-Athmer  | disclaimer | realisatie :  Foto&grafie
Portretten

Een goed portret is voor mij meer dan uitsluitend een goede gelijkenis. Ik streef ernaar uitdrukking te geven aan de ziel achter het beeld, het karakter en de energie van een persoon. Het liefst maak ik gebruik van een gemengde techniek waarbij ik meerdere materialen en technieken voor één schilderij gebruik
Portretten maak ik graag op basis van foto’s en informatie over de persoon in kwestie. Wilt u een portret laten maken van uzelf of iemand die u dierbaar is, dan maak ik zo mogelijk zelf de foto’s. Wilt u een portret laten maken van iemand die er niet meer is, dan kan dat uiteraard ook op basis van de foto’s die in uw bezit zijn. U kunt hievoor contact met mij opnemen via de mogelijkheden die te vinden zijn onder
'contact'.

De Schelpen serie

Bij mijn wandelingen over het strand werd ik getroffen door de prachtige vormen en kleuren van de schelpen. Ik heb ze niet alleen geschilderd, maar ze ook daadwerkelijk verwerkt in mijn doeken.

Oude Wetenschappers

Oude wetenschappers die werkten met, en onderzoek deden naar de ‘Gulden Snede’. De puzzel van de verhoudingen van het leven op Aarde. Het proberen te begrijpen van de complexiteit van de vormen en ritmes in een poging daarin patronen, relaties en verklaringen te vinden.
De schilderijen zijn geschilderd met een gemengde techniek op doek. De achtergrond van het schilderij vertelt het wetenschappelijke verhaal en op de voorgrond is de wetenschapper zelf te zien.


Jazz

Tijdens mijn bezoeken aan rokerige jazz cafés en donkere kelders waar jamsessies werden gehouden heb ik zoveel mogelijk fotomateriaal gemaakt en verzameld. Dit materiaal heb ik verwerkt in mijn geschilderde voorstellingen op papier.

Model (tekeningen)

Ik schets en schilder de mens die onbevangen zijn emotie toont. Gevangen in de beweging en de snelheid van het moment. De transparantie, weerloosheid en zuiverheid tonen zich in de lijnvoering tot zelfstandige zeggingskracht.
De suggestie van ruimte ontstaat door middel van toonwaarden en contrasten en deze zorgen voor licht, schaduwwerking en plasticiteit. Het materiaalgebruik is op doek divers. Op papier maak ik graag gebruik van houtskool, krijt en potlood.